Ogromno nas je takih, ki radi kupujemo domače izdelke in živimo zdravo. Saj na tak način tudi poskrbimo, da naši kmetje nekaj zaslužijo, saj z veseljem in včasih z težkim delom pridelajo pridelke. Prav tako moramo ceniti naše čebelarje, ki tudi z veseljem in velikim trudom poskrbijo za med. Med pridelan v Sloveniji po ugodni ceni lahko dobite pri čebelarjih, ki res poskrbijo za zdrav in kvaliteten med. res je, da ga lahko kupimo v vsaki trgovini ampak ni domač moramo vedeti, prav tako ne vemo točno kaj kupujemo.

Ne vem kako ga imate vi radi, ampak vam povem da je zdrav in bi ga morali vsi uživati. Če ga nimate radi na kruhu, ga lahko daste žličko v čaj, zakaj pa ne v kavo. Nekateri med uporabljajo namesto sladkorja, saj kateri smo ga že poskusili vemo, da je zelo sladek. Vsak čebelar se zelo trudi in vloženega je ogromno dela, da pridelajo zdrav in kvaliteten. To ni enostavno delo in ga ne dobijo čez noč. Vedet morate, da so za med zadolžene čebele. Čebele so tiste, ki letijo iz cveta na cvet. Na koncu pa je potrebna človeška roka, ker ga same čebele ne pridelajo.

med

Če imate kakšno možnost v svojem kraju obiščite čebelarja in ga prosite, da vam pokaže delo od začetka in vse do končnega izdelka. Videli boste kako vse poteka in na koncu boste med zelo cenili. Tako boste spoznali, da je najboljši kupljen doma pri kakšen čebelarju. Mogoče ga tudi vozi v kakšne trgovine, zato se pozanimajte. Tudi na spletni strani si lahko preberete ogromno kako se predeluje, kaj vse vsebuje. Ampak videti v živo je vse drugače in se na lastne oči lahko prepričate. Priporočam vam, da res kupujete slovenski med, saj tako cenite naše pridne delavce in veste kaj jeste. In sedaj prihaja čas prehladov, kar pomeni da vam priporočam vsak dan eno žlico medu.