Zobni aparat je naprava, ki vaše zobe potisne v položaj, kakor bi morali biti. Najdete ga tukaj https://luxdental.si/zobni-aparat/ in se naročite ne brezplačen pregled če menite, da bi lahko vaš nasmeh izjedal bolje in da nimate dobrega ugriza. Ugriz je nujen za to, da ste zdravi in da imate dobro prebavo, ker se pri nas prebava začne že v ustih. Zobni aparat bo k temu v nekaj tednih ali mesecih pripomogel, da bo vaš ugriz brezhiben in boste v hrani lahko uživali, kot nikoli prej. Vaša samozavest se bo dvignila in na široko se boste lahko smejali ter pokazali lepe zobe, saj je smeh pol zdravja.

zobni aparat

Zobni aparat izberete tak, kot vam ustreza in ga priporoči tudi zobozdravnik. Najbolj učinkovit je zobni aparat zvezdica, ki je nameščen na vaše zobe s pomočjo žičke ter opore za nebo. Ta je fiksen in zahteva skrbno nego s krtačko okoli njega, da ne pride do kariesa. Veliko se jih veseli, da bodo nosili tka aparat, ker je zadnje čase postal kot modni dodatek in zanimivo zgleda, da imate zvezdice na zobeh.

Če pa morebiti ne bi želeli, da se parat vidi, se ga lahko namesti tudi na notranji del zob in je z zunanje strani dejansko povsem neviden. Obstaja še nekaj drugih različic, ki vam jih lahko predstavi vaš zobozdravnik ortodont, vi pa izberete tistega, ki vam najbolj ustreza. Preden se namesti zobni aparat, mora zdravnik odvzeti vaš ugriz in odtis zob. Na podlagi tega izdela dele zobnega parata in ga nato, ko pridete na obisk, namesti v vaša usta.

Vsak aparat je seveda poseben in prilagojen pacientu, ker nista niti dvoje ust ali zob enakih. Po nekaj tednih ali mesecih bodo zobje prisiljeni se premakniti postopoma v položaj, kjer bi morali biti že od začetka, so začeli rasti. Ko je terapija končana, pa se namesti še aparat za utrjevanje pozicije zob, da ne zlezejo spet na stara mesta.