Otroške posteljice so na razpolago v vseh možnih dimenzijah in barvah ter vzorcih za zdravo ter udobno spanje vašega malčka. Kvalitetne otroške posteljice po dostopnih cenah so na tem portalu, kjer jih izberete in naročite na svoj dom. Izbirate lahko posteljice za dojenčke, mlajše otroke in starejše otroke do najstniške dobe. Na razpolago so nevtralne postelje za oba spola ali dekliške posteljice s posebnimi vzorci ter dekliškimi barvami ter deške posteljice, ki razvijajo bolj moško plat dečkov.

otroške posteljice

Katere otroške posteljice so najboljše

Otroške posteljice morajo biti najprej narejene iz kvalitetnega in trpežnega ter naravnega materiala. Otrok v taki posteljici namreč spi veliko časa, saj potrebuje veliko več spanca od odrasle osebe, da zraste in se razvija. Morda ne veste, vendar se rasni hormon sproža le med spanjem, zato pravimo, da otroci zrastejo preko noči in so zjutraj večji, kar dejansko je res, ker tako deluje naša genetika.

Kvalitetne otroške posteljice so narejene masivno, ker otroci po njih skačejo, se igrajo in počnejo še marsikaj takega, kar presega domišljijo odraslih, zato predvidite vragolije vaših vragcev vnaprej in jim zagotovite varno ter trdno ležišče za vsaj nekaj let. Kupite malo večjo posteljico, ker otroci res hitro prerastejo postelje in oblačila, zato je investicija v posteljo, ki bo z otrokom nekaj let, smiselna.

Otrok je lahek, zato mora biti posteljica oziroma ležišče dokaj mehko ter udobno, da se bo otrokova hrbtenica dobro razvijala. Hrbtenica mora biti med spanjem ravna, zato se pri prodajalcu o tem pozanimajte, katero ležišče vam priporočajo. Naj pa bo seveda naravno in antibakterijsko, da bo otrok vdihoval le naraven material, kajti vsi materiali izhlapevajo. Tako se bo razvil v fizično in psihično zdravo bitje.

Ali kupiti univerzalno posteljico ali ne?

Otroške posteljice so lahko nevtralne, univerzalne za oba spola in so ponavadi nevtralnih barv, kot so les, bela, bež barve, pisane ali močne barve, ki jih otroci vidijo. Otroci namreč nimajo še dobro razvitih oči, zato zaznajo le močne barve, ko so mlajši. Zato jih te barve pritegnejo, kar vedo proizvajalci igrač, ki obarvajo igrače za otroke v intenzivne barve.

Po naravi so deklice bolj nagnjene k nežnim in roza barvam, rade imajo rumeno, vijolično, zeleno, rdečo, oranžno in vse tople barve, belo ter svetle barve. Dečki so bolj nagnjeni k modrim odtenkom, vijolični, rjavi, zeleni in nekateri tudi k intenzivnim barvam v rdečih odtenkih. Vendar pozor, ni pri vseh otrocih tako in niso vsi otroci enaki, zato je lahko tudi deklicam všeč to, kar je dečkom in obratno.

Otrok že kot dojenček ve, kaj mu je všeč in kaj ne. Strokovnjaki psihologi in pediatri so zapisali v strokovnih člankih, da se otrok že takoj odziva na slike, zvoke in barve ter z izrazom na obrazu ter mimiko rok pove, kaj mu je všeč in kaj ne. Otroci reagirajo tudi na obliko in barvo otroške posteljice. Samo opazujte malčka, katero bo zagrabil in se je razveselil, tako boste vedeli, da je ta vizualno tista, ki ga je pritegnila. Ne razmišljajte o spolu, ali je to zanj primerno ali ne, ampak samo o tem, ali je posteljica kakovostna in bo otroku nudila zdrav spanec, ko ga bo potreboval.