Najboljši vitamin D je v resnici prohormon, ki ga potem telo pretvori v najboljši vitamin D za našo uporabo in dobro počutje. Telo ta prohormon v več korakih pretvori v tisti vitamin, ki ga telo takrat potrebuje. Topen je v maščobah in ga pridobimo s pomočjo rastlinske hrane ter sonca. Nekateri zmotno menijo, da morajo zaradi tega biti veliko na soncu, vendar je že 10 minut dovolj, če je človek zdrav in ima pogoje, da telo pridela ta vitamin, da ga ima potem z ves teden dovolj. Ta vitamin telo samo pridela, kar so ugotovile znanstvene študije.

najboljši vitamin D

Najboljši vitamin D se mora v telesu šele aktivirati, da ta vitamin postane aktiven. Šele takrat lahko opravi svoje naloge v telesu. Na ta način izboljša imunski sistem, vpliva na zdrave kosti in še marsikaj, zvišuje tudi testosteron. Če tega vitamina ni v telesu, lahko zbolimo, je pa to tudi alarm, da je neke druge snovi v telesu preveč in da se ne aktivira. Takrat pomaga dejansko le pravilna rastlinska prehrana in ne prekomerno vnašanje tega vitamina, ki se ne more aktivirati.

Nekateri znanstveniki menijo, da je pomakanje D vitamina zaradi tega, ker se izogibamo soncu, drugi trdijo, da to ni res, saj so raziskave pokazale, da se ta vitamin proizvaja tudi, če smo ves čas v temi, le da morajo pravilno jesti, kar pa nakazuje na uživanje rastlinske hrane, daj je ta vitamin iz živalske hrane dejansko že predelan in aktiviran. Zato je najboljši vitamin D iz rastlinske hrane, pa naj gre za hrano, ki jo uživamo in tudi za rastlinske pripravke, ki vsebujejo ta vitamin oziroma izvlečke.

Če uživate najboljši vitamin D iz hrane, potem ne boste imeli težav, kot polovica ljudi, kar kažejo raziskave. Posvetujte se s prehranskim svetovalcem in uživajte v vodi topne rastline ter rastlinske maščobe, ki bodo pomagale pretvoriti ta vitamin v pravo obliko za vas.