Res je, da je poletje že skoraj mimo, a to še ne pomeni, da se je zaključila tudi sezona piknikov. Žari Furlan so odlični za uporabo skozi vse leto, zato nikar ne oklevajte, temveč že danes izberite svoj žar, povabite prijatelje in se skupaj z njimi poveselite ob dobri hrani in pijači.

Pikniki niso rezervirani zgolj za poletje

Poletje je zagotovo sinonim za piknike na domačih vrtovih. Dolgi dnevi nam omogočajo, da se s prijatelji in znanci družimo pozno v noč, dobra hrana napolni naše želodce, pijača, sploh alkoholna, pa še nekoliko popestri zabavo.

žari
Žar ne sme manjkati na nobeni vrtni zabavi.

Dejstvo je, da je poletje tako rekoč že za nami, kar pomeni, da se ob večerih nekoliko hitreje stemni pa tudi ohladi, a dnevi so še vedno dovolj vroči za brezskrbno poležavanje na vrtu. Tako lahko še vedno pripravite piknik na domačem vrtu. Sicer pa, kdo pravi, da se piknike lahko prireja le v vročih poletnih dneh? Dober piknik je mogoče organizirati ne glede na letni čas, sicer pa je jesen več kot odlična za druženja na domačih vrtovih, saj ni več tako vroče, občasno zapiha veter, narava pa je čudovita. Če se želite podružiti s prijatelji, jih enostavno pokličite in jih neko soboto povabite k sebi na vrt, pripravite žar ter nekaj pijače in odlična zabava je zagotovljena.

Pripravite nepozaben piknik

Za to, da organizirate piknik niti ni potrebno imeti nekega posebnega razloga. Res je, da se vrtne zabave običajno prireja, ko ima nekdo rojstni dan, poroko ali kaj podobnega, a prijatelje in družino lahko na kup zberete tudi kar tako, brez razloga. Če se obeta lepo vreme, vi pa ste si zaželeli druženja, preprosto pokličite nekaj ljudi in jih povabite na svoj vrt.

In kaj ne sme manjkati na dobrem pikniku? Dober in kakovosten žar seveda. Ne izgubljajte časa z vrtnimi kamini, cateringi in podobni zadevami, temveč si omislite lasten žar, na katerem boste pripravili okusno hrano za vse povabljence. Pikniki na domačem vrtu so veliko bolj sproščeni kot pa druženja v gostilnah, zato ste lahko prepričani, da bo na vaš piknik prišlo veliko ljudi. Le kdo bi izpustil priložnost, da se ob kozarcu dobrega vina, koktejla ali česarkoli že podruži z ljudmi, ki jih ima rad, obenem pa poje še nekaj dobre hrane z žara? Prav nihče. Žari zagotovo dodajo neko posebno noto vsakemu pikniku, saj je hrana z žara zelo okusna, pa naj gre za meso ali pa zelenjavo, tudi sir z žara premami vsakogar.

žari
Povabite družino in prijatelje na piknik na domačem vrtu.

Žari ne smejo manjkati v nobeni vrtni kuhinji

Če ste si za hišo postavili velik vrt in nanj postavili letno oz. vrtno kuhinjo, potem žar prav gotovo ne sme manjkati. Le zakaj bi v vrtno kuhinjo montirali štedilnik, pečico in podobne stvari, če pa lahko preprosto vgradite žar, ki vam bo v le nekaj trenutkih pričaral obilo dobre hrane. Tudi če nimate vrtne kuhinje, lahko žar postavite v garažo in ga ob pikniku prinesete/pripeljete (odvisno od tega, kakšen žar imate) na prosto.

In kateri žari so najboljši?

To je pa težko reči, saj je to, kateri žar boste izbrali, odvisno od več dejavnikov. Obstajajo namreč plinski, električni, kamniti ipd. žari in prav vsak ima svoje prednosti in slabosti, zato se pred nakupom kateregakoli žara posvetujte z izkušenimi prodajalci, ki vam bodo z veseljem svetovali.

Če imate velik vrt in ste pripravljeni dlje časa čakati, da se žar segreje, potem lahko izberete klasične kamnite žare ali pa žare na oglje. V nasprotnem primeru pa so plinski in električni žari več kot odlična izbira. Omenjeni žari se zelo hitro segrejejo, zato imate lahko kosilo narejeno v le nekaj minutah, res pa je, da se okus hrane nekoliko spreminja glede na to, katero vrsto žara izberete. A brez skrbi, naj imate električni, plinski, kamnit ali pa žar na oglje, vedno boste deležni izredno okusne hrane.

žari
Tudi jesenski pikniki so lahko več kot odlični.

Poletna sezona piknikov je resda že skoraj mimo, a kdo pravi, da se piknike lahko prireja le poleti? Jesen je več kot odličen letni čas za prijetno druženje na vrtovih. Povabite svoje prijatelje in družino, kupite nekaj odličnega mesa in zelenjave, ki jih boste spekli na žaru, ne pozabite niti na pijačo in odlična zabava je zagotovljena. Ponudba žarov je zares široka, zato boste gotovo našli enega, ki se bo odlično podal na vaš vrt ali v letno kuhinjo.