Vgradne pečice so priljubljena izbira med lastniki stanovanj. Sodobne vgradne pečice imajo lep in funkcionalen dizajn, minimalistično estetiko in so praktično uporabe, s tem pa ustvarjajo zmagovalno formulo. Eno najpogostejših vprašanj o vgradnih pečicah je, ali lahko vgradno pečico vgradite sami. Odgovor je seveda. S tem prihranite nekaj za ta strošek. Za najboljše rezultate pri vgradnji vaše pečice priporočamo, da poiščete strokovno pomoč. Čeprav lahko vgradno pečico namestite sami, je vaša največja ovira lahko dvigovanje stvari, če nimate doma pomočnikov. Če ste prepričani v svojo sposobnost obvladovanja namestitve, jo namestite brez težav.

 vgradne pečice

Vgradne pečice vam ponujajo veliko različnih možnosti oblikovanja. Vgradite jo lahko v višini vaših rok, ker je to najboljša možnost za vašo kuhinjo. Upoštevajte, da je ena od prednosti pečice, ki jo vgradite ta, da jo lahko namestite nad delovno površino. S kuhanjem hrane v višini oči lahko preprosto spremljate njen potek in jo je preprosto naložiti in odstraniti. Če se boste odločili za vgradno pečico, razmislite, ali boste potrebovali še kakšno kuhalno površino poleg nje. Vgradne pečice so polne res fantastičnih in naprednih funkcij, ki vam olajšajo kuhanje. Ena najpomembnejših lastnosti, ki jo morate upoštevati je, ali želite pečico, ki se čisti sama.

Vgradne pečice je možno čistiti ročno, kar je standardna možnost. Uporabite čistilo za pečico in mast za pečice, da ponovno zasije. Nekatere vgradne pečice imajo vgrajene katalitične obloge. Te so obdelane s kemikalijami in zaradi tega materiala so prvaki v boju proti maščobam. Te imajo samočistilni program. Približno vsak mesec vklopite ta program in pečica se bo segrela sama ter odložila odvečno maščobo in umazanijo, ki ju lahko obrišete. Najučinkovitejša oblika samočistilne pečice je pirolitična pečica. Ta deluje na podoben način kot katalitična pečica z majhno razliko. Taka pečica se segreje na temperaturo nad 400 °C in tako hrano, maščobo in umazanijo spremeni v pepel, ki ga preprosto pometete. Poleg funkcij za pomoč pri čiščenju morate biti pozorni še na nekatere druge stvari. Konvekcijske ali ventilatorske pečice bodo poskrbele za hitrejše in enakomernejše kuhanje. Druge funkcije, na katere morate biti pozorni, so LCD zasloni na dotik, časovniki, funkcije zakasnjenega vklopa, povezljivost Wi-Fi, natančen termostat in programi za samodejno kuhanje.