V zdravstvu je ogromno vej medicine, ki je za vsako bolezen posebej. Tudi za mišice, kosti, sklepe in kite je drugi strokovnjak. Ortoped je tisto pravo ime za tega zdravnika, ki se s tem ukvarja. Področje, kot so naše kosti ali mišice je ortopedija, ki točno vedo kaj narediti. Če ste že imeli dela z njimi te veste kako vse poteka in kam ste bili usmerjeni. Ni vsak zdravnik za vse težave. Tudi naš zdravnik točno ve kam nas mora napotiti, ko se nam pojavijo kakšne težave in bolečine.  Nekaj si o ortopediji in njihovih strokovnjakih lahko preberete tudi na spletni strani.

Pri ortopedih pa je spet lahko drugače oziroma jih lahko delimo na različne. Tu poznamo splošni ortoped ali pa se usmeri na del telesa, kot je hrbtenica, kolk koleno, rama ali komolec. Če boste kdaj imeli napotnico za ortopeda se vi s tem ne rabite ukvarjati. Saj bo točno tisti ortoped vas sprejel, ki je za to usposobljen. Vi morate samo poklicat na oddelek in bo vse urejeno. Ortopedi se pri pregledu odločijo ali bo potrebna kirurška obravnava ali bo se dalo urediti samo z zdravljenjem. Vse je odvisno kaj se vam je zgodilo, kako poškodbo imate.

ortoped

Kdaj obiskati ortopeda? Malo je takih, ki se določa za samoplačniško in gredo k njemu direkt. Najboljše, da greste najprej k svojemu zdravniku in bo on presodil, če morate obiskati ortopeda. Ortoped bo vas sprejel, pregledal in ocenil poškodbo. Ko ste pri njem mu zastavite vprašanja, vse kar vas zanima. Ob pogovoru z njim boste vse izvedeli, prav tako, če bo potrebna operacija kako bo potekala. Navadno so čakalne dobe, če pa je kaj nujnega pa boste tudi hitro prišli na vrsto. Samo lahko rečem, da upam, da ga ne boste nikoli potrebovali. Če pa boste ali ste namenjeni k njemu, nič se bat vse bo uredil, saj je strokovnjak na tem področju.