Peleti so ekološko izjemno sprejemljivo ogrevanje, saj so narejeni iz lesnih ostankov, ko podjetjem v proizvodnji ostane lest, ki ga nato zmeljejo na drobno ter stisnejo v pelete za ogrevanje. Kakovostne in dobro poslužene ter iz čistega lesa narejene pelete dobite v podjetju Pleskar d.o.o., ki je izjemno kakovosten proizvajalec lesnih peletov na našem tržišču. Če želite, d bo vaša peč res dobro in močno grela vso zimo, potem je dobro nabaviti kakovostne pelete že zdaj.

Peleti so lahko kakovostni ali pa tudi ne. Kakovostne pelete prepoznate po tem, da gorijo zelo dobro, enakomerno, iz njih se ne sliši šumeč zvok in v peči dvignejo visoko temperaturo. Nasprotno nekakovostni peleti niso dobro sušeni, zato zadušijo gorenje v peči in pobožajo, da se peč ter dimnik mašita, kar lahko povzroči dodatne stroške čiščenja. Še največji problem pri tem pa je, da pozimi, ko so temperature res nizke, peč ne greje dovolj in lahko ostane z vso družino v mrzlem stanovanju, česar pa si nihče ne želi.

Peleti so v primerjavi z drugim ogrevanjem poceni način ogrevanja, cene se da primerjati s cenami olja, elektrike in drugih trdih goriv. Ogrevanje na ta način se res izplača. Pred zimo pa je treba poskrbeti za dovolj količine lesnih, dobro sušenih peletov, ki ne smejo imeti drugih primesi in lubja, kot to delajo nekateri drugi proizvajalci, ter s tem močno zmanjšajo kakovost peletov. Peleti morajo zato biti zel oskrbno izbrani.

Pelete lahko shranjujete v suhem prostoru in jih lahko nabavite v tonskih vrečkah, kar se najbolj splača, če pa prostora nimate, pa so na voljo tudi manjše vreče, na primer 15 kg, katere se da naročevati tudi sproti. Peleti so cenjeni kot ekološki način ogrevanja, saj varčujejo z energijo, zaradi njih se ne seka dodatnih dreves in so cenovno zelo sprejemljivi, zaradi česar imajo vse lastnosti, ki so potrebne, da se lahko mirne duše zanje odločimo.