Odkup aluminija je vedno bolj aktualen zaradi pomanjkanja te surovine in zaradi njene uporabnosti. Zato poteka odkup aluminija po celi Sloveniji po ugodnih cenah, ki se določajo na borzi. Aluminij se v gospodarstvu pogosto uporablja kot kovina. Najbolj pogosto iz njega izdelujejo kuhinjske lonce, folije, pribor in drugo. Zelo pogosto se uporablja v letalstvu in gradbeništvu. Ta kovina je značilne srebrne barve in je lahka ter trpežna. Ni podvržen koroziji, zato je zelo cenjen, hkrati pa je dovolj voljen za obdelovalo. Ker ta kovina ne povzroča isker pri obdelavi in tudi ni magneten, ga pogosto uporabljajo tam, kjer je nevarnost eksplozij in vžigov.

odkup aluminija

Odkup aluminija poteka tako za posameznike, kot tudi za podjetja. Podjetja imajo običajno več odpadka, če delajo z aluminijem in ga lahko seveda prodajo ter si zmanjšajo stroške nabave. Tista podjetja, ki to že delajo, so ugotovila, da se res splača, so pa cene določene na borzi vsak dan. Aluminij zbirajte v zabojnikih ali škatlah in potem bodo prišli ga iskat z vozili, ki so prav za ta namen ter ga bodo varno odpeljali v reciklažo. Vi pa boste dobili denar.

Vendar pa odkup aluminija ne poteka le za podjetja, ampak lahko zadnja leta aluminij prodate tudi posamezniki. Ne boste verjeli, ampak ga lahko naberete kar veliko. Zbirate lahko posodo iz aluminija, pribor, pločevinke od hrane in pijače, gradbene odpadke, avtomobilske dele, okvirje od vrat in oken, pohištvo in še kaj se najde.

Odkup aluminija bo vaše smeti pretvoril v zaslužek in imeli boste vašo okolico, klet in podstrešje ali garažo prosto za druge stvari, ki jih potrebujete. Aluminij je dejansko potrebno znati pravilno predelati in reciklirata, kar lahko naredi usposobljeno podjetje, ki pride k vam po to surovino. Odkup pa poteka tako, da se najprej z mojstri pogovorite po telefonu, nato ocenijo vaše odpadke, njihovo čistost in uporabnost, koliko jih je treba razrezati in nato naredijo načrt odvoza ter zračunajo tudi ceno.