Včasih je lasersko odstranjevanje znamenj nujno zaradi potencialne nevarnosti, spet drugič pa se opravi iz estetskih razlogov. Več o tem si lahko preberete na https://dermatologi.si/odstranjevanje-znamenj/, kjer se lahko tudi naročite na odstranjevanje znamenj na svojem telesu. Kožna znamenja so namreč večinoma benigne, torej nenevarne pigmentne celice, ki jih ima praktično vsak na svojem telesu. Včasih pa so tovrstna znamenja melanomi, torej rakave celice, katere je nujno odstraniti čim prej. Takrat je ključnega pomena, da se tovrstna znamenja opazi in odstrani takoj, preden se začnejo razvijati. Kadar gre le za estetsko moteča znamenja, pa je lasersko odstranjevanje znamenj poljubno. Zanj se odločajo osebe, ki jih njihova znamenja motijo iz estetskih ali praktičnih razlogov. Tovrsten proces je namreč izjemno učinkovit.

lasersko odstranjevanje znamenj

Lasersko odstranjevanje znamenj je torej postopek odstranjevanja znamenj, ki je varen in učinkovit. Tovrstno odstranjevanje navadno poteka brez anestezije in se izvaja v ambulanti. Poteka tako, da dermatolog na problematično območje nanese gel, ki laserski svetlobi pomaga prodreti v kožo. Specialist dermatolog nato usmeri laserski žarek v znamenje in ga tam ohrani, dokler znamenje ne izgine. Po končanem postopku, zdravnik gel odstrani in namesti povoj. Po samem postopku je lahko zdravljeno območje nekaj dni boleče, rdeče ali oteklo, navadno pa večjih težav ni. Lasersko odstranjevanje znamenj je namreč varen in učinkovit postopek, ki uporablja kratke impulze koncentrirane svetlobe. Ti impulzi delujejo tako, da uničijo pigmentne celice v znamenju, kar prinaša končno odstranitev znamenja.

Večina kožnih znamenj je benignih, torej neškodljivih, a so lahko estetsko moteča. Za lasersko odstranjevanje znamenj se pogosto odločajo osebe z velikimi znamenji, z izbočenimi znamenji, z znamenji na izrazito vidnem mestu ali kaj podobnega. Pogosto se za tovrsten postopek odločajo osebe, ki si želijo na ta način povečati samopodobo, saj jim njihova znamenja niso všeč. Kljub temu da je večji del znamenj nenevarnih, pa previdnost nikoli ni odveč. Kadar so znamenja rakava, je lahko to zdravju izjemno nevarno, zato je zgodnje odkrivanje nujno. Redno pregledujte svojo kožo in hodite na preglede v dermatološko ambulanto. Če so vaša znamenja le estetsko moteča, tudi v tem primeru z odstranjevanjem ne odlašajte, saj je lasersko odstranjevanje znamenj varen in učinkovit postopek.