Že pred začetkom poroda poskrbimo vse za našega otroka. Mislim, da imamo dovolj časa, da vse nakupimo kar je potrebno za novega družinskega člana. Med to opremo spadajo tudi igralne podloge, ki so zelo dobrodošle. Kakovostno oblikovana igralna podloga nam pride prav od začetka pa vse do pozne starosti lahko rečemo. Zakaj kupiti igralno podlogo otroku’ tukaj lahko govorimo o ugodju, prav tako o sami higieni oziroma zdravju. Je pa res, če podloge ne čistimo nismo naredili ničesar. Zato je dobro, da jo po vsakem obroku ali igranju počistite, da ne ostanejo smeti na podlogi, več pa v nadaljevanju.

Igralna podloga se navadno postavi otroku na tla. Saj že ime nekako pove čemu je namenjena. So narejene iz pene, kar pomeni, da je otroku na tleh tudi na tej podlogi toplo. Otroci, posebej majhni, ko se radi plazijo po tleh dajo vse v usta kar najdejo na tleh. Zato sem prej pisala, da je potrebno igralno podlogo tudi čistiti, da res otrok nič ne najde na njej, kar ni za v usta dati. Prav tako je igralna podloga mehka, če je narejena iz pene. Pomeni, da otrok, ki še ni najbolj stabilen pri sedenju ali hoji in, če pade se ne bo poškodoval. Seveda moramo pa biti vedno zraven.

igralna podloga

Igralna podloga je zelo primerna tudi, ko se odpravljamo na počitnice. Tudi takrat je dobrodošla med samo prtljago, naj se otrok povsod na njej igra. Ni nujno, da jo kupimo že pred samim rojstvom, lahko jo kasneje. Je pa odvisno za katero podlogo se odločimo. Se dobijo tudi take mehke, ki so bolj primerne za ležanje otroka, ki še ne more sam sedeti. Sam starš naj se sam odloči kdaj jo bo nabavil in katero igralno podlogo. Igralna podloga ni vstran vržen denar, najboljše pa da jo kar naročite prek spletne strani, ki jo najdete zgoraj v zapisu.