Če imate naokrog odpadno kovino, ne pustite, da gre v smeti! Obstaja podjetje, katere dejavnost je odkup bakra, ki vam bo za odpadne kovine plačalo denar. Sprejemajo vse vrste kovin, vključno z aluminijem, bakrom, medenino in drugimi. To podjetje, katere dejavnost je med drugim tudi odkup bakra, sprejema vse vrste kovin, vključno z aluminijem, bakrom, medenino in drugimi. Sprejemajo tudi jeklo in železo. Če imate torej naokrog kakšno odpadno kovino, jim jo obvezno prinesite!

Odkup bakra

Baker je pomembna kovina

Baker je vsestranska kovina s številnimi možnostmi uporabe. Je ključna sestavina električne napeljave in vodovodnih napeljav, uporablja pa se tudi v kuhinjski posodi, nakitu in kovancih. Baker je odličen prevodnik električne energije in se pogosto uporablja v električni napeljavi. Bakrene ožičenje najdemo v domovih, poslovnih stavbah in avtomobilih. Bakrene cevi se pogosto uporabljajo v vodovodni napeljavi. So trpežne in odporne proti koroziji. Bakrene cevi se lahko uporabljajo za toplo in hladno vodo. Bakrena posoda je priljubljena, ker enakomerno prevaja toploto. Bakreni lonci in ponve so pogosto obloženi z drugo kovino, na primer kositrom ali nerjavnim jeklom, da hrana ne pride v stik z bakrom. Baker se že stoletja uporablja v nakitu. Pogosto se kombinira z drugimi kovinami za izdelavo čudovitih kosov nakita.

Zakaj je odkup bakra pomemben?

Poleg dodatnega zaslužka je recikliranje koristno za okolje. Pomaga zmanjšati onesnaževanje in ohranjati vire. Tudi če nimate veliko odpadnih kovin za recikliranje, pomaga vsaka malenkost! Mnogi se ne zavedajo, da je recikliranje bakra prav tako pomembno kot njegova uporaba. Za recikliranje bakra je potrebno veliko manj energije kot za pridobivanje in predelavo nove bakrove rude iz zemlje. Z recikliranjem ene tone bakra se prihrani dovolj energije, da bi z njo ogrevali 10 domov celo leto! Ker pri recikliranju ni treba pridobivati novega bakra iz zemlje, se varčuje tudi z vodo in drugimi viri, ki bi se porabili pri rudarjenju. Rudarjenje in taljenje bakrove rude sta med najbolj onesnaževalnimi panogami na svetu. Z recikliranjem bakra lahko zmanjšamo potrebo po teh škodljivih postopkih in pomagamo zaščititi naš zrak, vodo in zemljo. Recikliranje bakra podpira delovna mesta v primarnem (rudarstvo, taljenje) in sekundarnem (recikliranje) sektorju našega gospodarstva. Dejansko je na vsako delovno mesto v primarni industriji bakra skoraj 8 delovnih mest v sekundarni industriji! To pomeni, da recikliranje bakra ni dobro le za naše okolje, ampak tudi za naše gospodarstvo.