Kupovanje oken je kar delikatna zadeva, ker se je treba odločiti, kakšna bodo. Tukaj so kakovostna PVC okna podjetja Cugelj.si, ki so med najboljšimi pri nas in vam jih naredijo po naročilu posebej za vašo stavbo. Če gre za novogradnjo, ponavadi so okna standardna ali preko vse stene, če gre za pasivno ali nizko energijsko hišo. V primeru, da menjate okna na stari hiši, pa je možno, da so zelo različna in izdelana po luknjah v zidu, ker so jih včasih izdelovali iz lesa in po meri, tako da včasih niso niti pravokotna. Za taka okna je nujno, da jih pride zmeriti mojster in potem naredijo vsako okno posebej, malo manjše tako, da je res brezhibno in lepo.

kakovostna PVC okna

Kar se tiče samega izgleda pa ta okna ne bodo zgledala, da so iz umetne mase, če boste izbrali taka, ki imitirajo les, kovino ali so barvna. Naredijo jih lahko v vseh drevesnih odtenkih in barvah ter vzorcih. Tako se vedno najde pravi izgled za vsako stavbo in njen stil. Naj bo moderen ali rustikalen.

PVC okna so super, ker so povsem odporna na vlago in mokroto, zato ne bodo nikoli se napila vode ali se napihnila in so vedno enaka. Zato se bodo vedno enako odpirala v vseh letnih časih. Tudi ne bodo spuščala vlage v prostor, zato bo ostal suh. Če je vaš prostor vlažen, pa poskrbite zato, da se bo vlaga redno odvajala ven.

Plastična okna se velikokrat uporabijo za kopalnice in spalnice ter kuhinje, vrtne lope, pisarne in še marsikje. So izjemno odporna, dolgotrajna in trdna. Priporočamo tri slojno zasteklitev, da boste prihranili na ogrevanju, saj toplota ne bo uhajala ven. Pri izbiri oken morate biti previdni, kako se odpirajo, da ne bo težava. Pri novogradnji je vse to v načrtu, pri obstoječih stavbah pa je treba to prej preveriti, kar je najdlje, da naredi mojster, ki jih bo seveda hkrati še zmeril in prešel.

Zanimivo je to, kar ni možno pri drugih oknih, da so lahko znotraj druge barve kot zunaj. Na primer, da so zunaj v barvi lesa, znotraj pa so lahko bela. Tako imate več možnosti okna uskladiti s prostorom in je lahko vsako posebej narejeno.