Žensko električno kolo je idealno za rekreacijo in potovanja po mestu ali podeželju, do službe ali v trgovino. Kakovostna električna kolesa za ženske vam omogočajo, da boste premagale vsak klanec in vsako razdajo brez potenja in utrujenosti. Vsako žensko električno kolo je narejeno posebej za ženske, kar se tiče okvirja, da lahko nanj sedete brez dvigovanja nog in sestopite z njega elegantno. Običajno se še dodatno zavarujejo vrteči se deli tako, da se krilo ne more ujeti vanje, ker veliko žensk nosi krila in obleke tudi, ko so na kolesu.

žensko električno kolo

Žensko električno kolo je drugačno od moškega še v tretji zadevi, ki pa je krmilo. Moška kolesa imajo običajno krmilo bolj ravno ali celo nagnjeno navzdol, ženska pa so bolj visoka, da se lahko na kolesu držijo bolj pokončno, kar ženskam bolj ustreza. Največkrat imajo tudi sedeže širše in bolj udobne. Vsekakor pa so tudi barve bolj žive in svetle ter nekoliko drugačne od moških koles, saj imajo običajno ženske precej drugačen okus od moških.

Ko kupujete žensko električno kolo, se ozrite na to, kaj točno potrebujete, kam se boste peljali, kako je to daleč, kakšen je teren in kakšno imate kondicijo. Bolj, kot je teren zahteven in dlje, kot se boste vozili, ali manj, kot imate kondicije, močnejši motor in baterijo boste potrebovale. Žensko električno kolo ni samo eno, ampak je dosti modelov za razne terene in uporabe.

Največkrat so ta kolesa opremljena, če gre za cestna ali mestna kolesa, z vsem, kar potrebujete za vožnjo po urbanih naseljih in cestah. Če pa nimajo luči na primer, odsevnikov in zvonca, potem boste to morali nabaviti, ker je za vožnjo v prometu obvezno. Priporoča se tudi čelada zaradi vaše varnosti in seveda, da ste dober zgled otroku. Ženske si običajno kolo opremijo dodatno še s košaro ali kovčkom za prtljago, ki jo imajo vedno s seboj.