Danes že vsako podjetje potrebuje za izdelavo dobre spletne strani platformo, kot je WordPress. Izdelava spletne strani – WordPress je zelo preprost način ustvarjanja svojih spletnih strani ali blogov. Je bistveno orodje, ki olajša upravljanje pomembnih vidikov spletnega mesta, ter za uporabo niti ne potrebuješ vedeti ničesar o programiranju.

Dolgo časa se je WordPress uporabljal za izdelavo blogov – bolj kot pa za izdelavo spletnih strani. Dandanes pa zahvaljujoč spremembam, ki so jih ustvarjalci platforme naredili, lahko ustvarimo katero koli vrsto spletnega mesta. WordPress je tako lahko brezplačna odprtokodna programska oprema, ki jo lahko namestite na svojega spletnega gostitelja in z njim ustvarite spletno mesto, ki je 100% vaše.

Izdelava spletne strani WordPress

Izdelava spletne strani WordPress uporabljajo velika podjetja, posamezniki in vsi vmes. Več kot 43% vseh spletih strani po svetu uporablja WordPress. Četudi niste razvijalec spletnih strani, lahko zelo preprosto spremenite svojo spletno stran zahvaljujoč izdelavi spletnih strani na WordPressu in njegovemu ogromnemu ekosistemu tem ter različnih vtičnikov.

Trenutno je na voljo več kot 50.000 brezplačnih vtičnikov in 5.000 brezplačnih tem ter na tone premium možnosti, ki zadovoljijo še tako zahtevne uporabnike spleta. Če mislite, da morate biti tehnološki genij za izdelavo svoje spletne strani, se motite, ker je WordPress zelo preprost ter priročen. WordPress je odličen za ustvarjanje skoraj katere koli vrste spletenga mesta. Še bolje, vaše spletno mesto se lahko razvija tudi z vami. Če hočete izdelati katero koli vrsto spletenega mesta od blogov do strani z e-trgovino, je izdelava spletne strani WordPress res odlična možnost. WordPress vam prihrani veliko časa, ki bi ga porabili za kodiranje spletne strani. Izdelava spletne strani WordPress vam omogoča neomejene možnosti oblikovanja in funkcionalnosti. Vse elemente spletne strani in vsebine ter fotografije lahko urejate in spreminjate sami ,na zelo preprost in enostaven način. Najboljši del uporabe WordPressa je, da je zelo preprost za uporabo in zelo fleksibilen tako, da lahko izdelamo več različne vrste spletnih mest.

Kako sploh poteka izdelava spletne strani WordPress? Najprej morate zakupiti domeno (ime spletne strani) in gostovanje na strežniku. Tako boste imeli prostor za dodajanje vsebine, fotografij in vseh drugih elementov, ki jih potrebujete na spletni strani. Potem je treba poiskati neko temo, ki bo kot ogrodje vaši spletni strani. temo lahko do neke mere spreminjate, seveda pa, če vam je všeč že predlagan videz, lahko mirno uporabljate tega. Spletno stran potem urejate po svojih željah, to pomeni, da dodajate vsebino, neke kontaktne podatke, fotografije, videoposnetke, lahko dodate kakšne kontaktne obrazce, ali pa dodate vtičnik za spletno trgovino in si tako zagotovite prodajo prek spleta. Možnosti je res veliko, tako da vam res priporočamo WordPress za izdelavo spletne strani po vaših željah.