V članku boste danes izvedeli več o etiketah. Naročite etikete po meri ali pa si pripravljene etikete kupite v dobro založenih papirnicah ali ostalih trgovinah. Etikete danes poznamo kot pametni označevalec raznoraznih dokumentov, škatlic ali pa lončkov, v katere smo pravkar napolnili svežo marmelado, med ali pa vložili kisle kumarice. Z etiketo radi označimo vsebino in po navadi zabeležimo datum pakiranja. Najbrž imate prvi spomin, ki vas veže na etikete, ko ste prvič stopili skozi šolska vrata in ste komaj čakali, da skupaj z starši zavijete svoje prve zvezke in knjige ter jih opremite z etiketami, na katere ste predhodno napisali svoj ime in priimek, razred in predmet, za katerega boste uporabljali svoj zvezek.

Etikete poznamo v različnih oblikah in velikostih, barvah in debelinah. Tako lahko najdete etikete ki imajo za svojo sliko najboljšega risanega junaka kot so Batman, ali slike barbi programa, ali pa etikete, ki so opremljene z vašim logotipom podjetja. Uslužbenke na pošti po navadi pravijo da se skoraj vsak dan srečujejo z etiketami, ki pa jih mi poznamo kot znamke.

Etikete danes vse pogosteje različna podjetja izdelujejo po meri glede na želje in potrebe njihovih odjemalcev. Etikete se tiskajo tako na papir kot karton in celo na les in kovino. Opremljene so z različnimi logotipi in poudarki, katere si bodoča stranka želi. Z etiketami se vsak srečuje praktično vsak dan, ko odide v trgovino in na različnih izdelkih prikazuje deklaracije in navodila za uporabo. Najpogosteje vidimo etikete, katere si največkrat nalepimo kar sami in to so etikete, ki jih namestimo na izmerjeno težo sadja in zelenjave, ali pa na izmerjeno težo in količino pekovskih izdelkov. Trgovski centri so eden največjih odjemalcev etiket, ki pa morajo biti opremljeni z različnimi napisi in logotipi.

Etiketa je nalepka, ki največkrat služi samo za enkratno uporabo in je ne moremo uporabiti večkrat. Naročite si svojo in opremite svoje embalažo.