Če želite, da bi vaš otrok igral kakšen inštrument ali pa si to želi vaš otrok sam, ga lahko prijavite na glasbeni center Edgar Willems, ki je zasebna glasbena šola, ki je tudi prva zasebna glasbena šola, ki je vnesla dva javnoveljeva programa. Ta šola seveda ni samo za otroke, inštrumente se lahko naučite igrati tudi vi, če je to vaša želja seveda. Sami pa se lahko odločimo kaj bo bolje za nas ali našega otroka, zasebna glasbena šola ali pa javna glasbena šola.

Zasebna glasbena šola je res prava izbira za vašega otroka, če bi se želel naučiti igrati kakšen inštrument in to zato ker tukaj nima nobenih vmesnih dejavnikov in drugih učence, ki bi ga lahko motili pri učenju, saj vemo da se otroci hitro zamotijo ali pa gre njihova pozornost kam drugam. Zato če želite res dobre rezultate je zasebna glasbena šola za vas. Seveda pa ta šola ne ponuja le učenje inštrumentov, ampak se lahko tam naučite tudi peti, vse to pa financirano od vsakega posameznika in ne države, javna pa od države. V zasebnih glasbenih šolah si izberete sami učitelja, ki bi si ga želeli, kar je po moje tudi en velik plus.

Če imate kakšno vprašanje ali pa bi tudi vi si zagotovili nekaj kot je zasebna glasbena šola potem pojdite na spletno stran Willems in si poglejte njihove ponudbe, opise pouka in šole, komentarje ostalih, ki o obiskovali šolo, njihovo galerijo in še kaj drugega. Ne bo vam žal še se odločite za njihovo zasebno glasbeno šolo, saj imajo le najboljše učitelje in skladbenike, da boste lahko vi ali pa vaši otroci prišli od tam z čim več znanja in izkušenj ter pokazali drugim kaj ste se naučili. Znanja nikoli ni preveč in vedno je dovolj časa, da se naučite še kaj novega.