Vinil je vrsta talnih podlog, ki jih izbiramo, ko pridemo do polaganja talnih površin v naših prostorih. Za več informacij o talnih oblogah  lahko preverite https://www.m-flooring.si/vinil

Vinil

Vinil je ena boljših izbir za vse tiste, ki bi si želeli enostavno čiščenje brez velikih naporov, Cenejše in bolj odporne talne obloge. Talne obloge narejene iz vinila so lahko primerne tudi za ogrevanje tal, vendar moramo upoštevati osnovna pravila za talno gretje in sicer moramo paziti, da se tla ne segrevajo čez 28 stopinj celzija.

Vinil lahko polagamo v različnih prostorih, kot so dnevne sobe, hodniki, spalnice in nadstrešja. Vinil ima tudi zelo dobro lastnost uporabe v bolj vlažnih in mokrih prostorih saj ne vpija vode zaradi svojih kemičnih lastnosti pa ne proizvaja vodnega kamna ali plesni. Poleg vseh že navedenih pozitivnih lastnosti lahko vinilne podloge polagamo tudi na že prej nameščeno talno oblogo in jo s tem popolnoma prekrijemo z vinilom, stare obloge pa se ne opazi več kot, da je nikoli nebi bilo. Vinilne talne obloge lahko izberemo tudi po različnih okusih in vzorcih, da bo naš dom izgledal kakor smo si ga vedno želeli, s tem pa nam vinil nudi mehko in elastično zgradbo in občutek za maksimalno bivalno udobje.

Ko polagamo takšne vrste talnih oblog moramo paziti da, v primeru polaganja v kopalnicah naredimo hidroizolacijo in uporabljamo ustrezno lepilo Če se odločate med izbiro laminata ali vinilnimi talnimi oblogami je vinil lažja podloga za čiščenje, ima boljšo zvočno izolacijo , ki prekosi tudi druge talne obloge in je toplejši od laminatnih talnih oblog. Ko izberate vinilne talne obloge morate paziti na obrabne razrede in debelino sloja, ki se obrablja. Življenjska doba takih talnih oblog je odvisna od izpostavljenosti sonca, mesto same vgradnje, in načini vzdrževanja ter sredstva, ki so uporabljena za čiščenje tal. Pod edinstvene omejitve uvrščamo le občutljivost na toploto.