Udarni vijačnik je sestavljen iz težkega zunanjega tulca, ki obdaja notranje jedro, ki je nanj pritrjeno. Namenjen je zahtevnim delom vrtanja in vijačenja, kakovostnega pa dobite tu www.kovinoprodaja.si/baterijski-stroji/baterijski-udarni-vijacnik in ga imate potem lahko vedno pri roki, doma, v avtu ali v podjetju in delavnici, saj pride vedno prav, če hočete obesiti sliko, popraviti kaj ali narediti kos pohištva. Močan udarec kladiva v vijačniku potisne udarno vijačnico naprej v vijak, ki zmanjša ali odpravi odmikač. Tako lahko udarni vijačnik vrta in vijači tudi tako, da udarja ob predmet in ga lahko prebije.

udarni vijačnik

Tipični udarni vijačnik na baterijski pogon je podoben, kot električni vrtalnik, če se uporablja za privijanje vijakov, vendar ima dodatni vzmetni mehanizem, ki izvaja rotacijske udarce, ko zahtevani navor postane pretežak za sam motor. Električni udarni vijačnik običajno zagotavlja manjši navor in sprejme manjše nastavke orodja kot druga orodja. Zaradi tega je primernejši za privijanje manjših vijakov, na primer pri gradbenih delih, medtem ko je močnejši vijačnik primernejši za privijanje večjih vijakov in matic v težkih mehanskih okoljih.

Glede na to, da deluje na baterijo, je lahko prenosljiv in ga kabel ne ovira. Z njim lahko delate kjer koli, na terenu, na strehi, na polju, vrtu in v naravi, v kampu tudi, če ni elektrike in če nimate vtičnice ali kabla. Zato se ga splača imeti vedno kje v bližini, saj močno olajša vaše delo doma in v podjetju, sploh pa ga nujno potrebujejo profesionalni monterji in drugi mojstri, ki izvajajo dela in popravila. Izberete lahko več moči motorjev in takega, ki vam ustreza. Lahko imate dva, šibkejšega in močnejšega zato, da boste z lahkoto opravili različna dela, saj z velikim in močnim vijačnikom težko delate prav fina dela. Kupite pa takega, katerega baterija se ujema z drugimi orodji, da jih lahko menjavate, kot je predlaga vijačnik zgoraj na povezavi.