Ko ste prebrali naslov in videlo besedo tapkanje ste sigurno pomislili na tapkanje z žogo, na primer pri košarki. Vendar to tapkanje o katerem govorimo sedaj je nekaj drugega. To je nova EFT tehnika, ki pomaga pri raznih težavah, kot na primer pri alergijah, bolečinah, depresiji, hujšanju, jecljanju, strahu, ljubosumju in še bi lahko naštevali. Ta terapija pomaga pri duševnih bolnikih, katerih je vedno več in to vseh generacij. Največ je seveda mladih, saj svet dojemajo v slabi luči in dojemajo določene krize drugače. Prav tako na to vplivajo družinski problemi, izguba bližnjih in neuspešna vključitev v družbo.

tapkanje

Depresija je vedno bolj pogosta. Ljudje izgubljajo zanimanje a določene zadeve in ne vidijo več smisla do življenja. Včasih privede do fizičnega nasilja nad sabo, kot je na primer rezanje kože, stradanje, odmaknjenost od družbe in tako naprej. nekateri pomoč poiščejo prepozno, tisti, ki pa jo dobijo le predpisana zdravila, ki ne pomagajo vedno in po določenem času jemanja ponehajo, saj se jih telo navadi ali pa se stanje poslabša. Psihoterapija prav tako ni trajna. zato je tukaj tapkanje s katerim se odpravlja duševne bolezni in zmanjšuje stres.

Tapkanje odpravlja te težave teko, da z EKG in EEG napravama zapisujejo električne parametre srca oziroma možganov. Nato z EFT tehniko s stimulacijo akupunkturnih točk odstranijo blokade, med tem, ko oseba razmišlja o bolečih trenutkih in težavah s katerimi se spopada. Psihične bolezni lahko nastanejo zelo naporne in nekatere osebe ne prenesejo več bolečine, zato naredijo samomore, vendar pozabijo koliko ljudi ima to osebo rado in koliko strtih src je povzročil z tem. Še posebej družinski člani močno trpijo za tem, saj imajo do konca življenja slabo vest glede tega kaj so delali narobe, da jih je ta oseba zapustila. Bolje je poiskati pomoč, zato tudi če se vi soočate z težavami se s kom o tem pogovorite.