Refleksna masaža stopal je terapija, ki jo uporabljajo v namene zdravljenja različnih težav. Za več informacij o masažah stopal si lahko preberete na https://www.vita-spa.si/refleksna-masaza-stopal/.

refleksna-masaza-stopal

Kako poteka refleksna masaža stopal?

Stranka, ki se odloči za terapijo in masažo stopal se udobno namesti na masažno mizo v pol sedečem položaju, uživa v glasbi in okusnemu čaju ter se prepusti terapevtki, da opravi svoje delo. Pri refleksni masaži stopal se po navadi uporablja kremo iz kostanjevega izvlečka in kvalitetno masažno olje. Olje iz kostanja ima na kožo terapevtski učinek, koži pa vrača svojo prožnost. Krema iz kostanja ima tudi hladilne učinke saj hladi noge in jih varuje pred tem, da bi zatekle.

Terapija oziroma masaža traja okoli 45 minut saj je to ključnega za učinkovito delovanje sredstev , ki so bila uporabljena ter dodatni počitek stranke, ki omogoča, da se stranka lahko po tretmaju spočije in v miru zaključi tretma stopal. Če nam refleksna masaža stopal pomaga rešiti težave in bi se želeli refleksne masaže naučiti sami je na voljo veliko literature s katere lahko pridobite znanje samomasaže. Težave pri katerih vam refleksna masaža stopal lahko pomaga so težave z nespečnostjo, astmo, bronhitisom, živčnostjo in napetostjo v mišicah, težave s prebavnimi motnjami, sklepi in mnoge druge, ki vas lahko rešijo nadležnih in bolečih občutkov ter vam spremeni življenje. Stopala eden pomembnejših delov našega telesa, ki so sestavljena kar iz 26 koščic in vsebujejo veliko število živcev po katerih se prenašajo impulzni signali po celotnem telesu. Refleksna terapija je način zdravljenja komplementarnega izvora saj zdravi na podlagi celične obstojnosti, kar pomeni, da se vsak organ vsebuje svojo vrsto energije. Te energije pa lahko harmoniziramo in uravnavamo s pomočjo pritiska na določeno cono stopala ,ki posledično spodbudi delovanje in uravnovešanje sistemov v telesu. Refleksna masaža stopal je odlična izbira tudi v kombinaciji s bioresonančno terapijo, ki še dodatno poveča učinek zdravljenja.