Polikarbonatne plošče so pogosto uporabljene kot nadomestek za steklo pri izdelavi nadstreškov zaradi svojih različnih prednosti. Velikokrat so lahko boljša izbira v primerjavi s steklom, saj so lažje, bolj vzdržljive, dobro prepuščajo svetlobo, prav tako pa so tudi cenovno ugodnejše in se jih da enostavno oblikovati. Polikarbonat ima boljše izolacijske lastnosti kot steklo, kar pomeni, da ohranja tudi boljšo temperaturo v notranjosti prostora pod nadstreškom, torej ima tudi boljšo energetsko učinkovitost. Če bi tudi vi raje izbrali polikarbonatne plošče za vaš nadstrešek, preverite več na: www.polikarbonatneplosce.si.

Polikarbonatne plošče so vse bolj priljubljena izbira, zaradi svoje kombinacije trdnosti, lahke teže, termičnih lastnosti in estetske prilagodljivosti. Pri gradbenih projektih, kjer je pomembna optimalna kombinacija teh lastnosti, pa so polikarbonatne plošče vsekakor vredne razmisleka.

 

Razlogi, ki prepričajo

Polikarbonatne plošče so v gradbeništvu postale vse bolj priljubljena izbira, ki se uporablja za različne namene, od nadstreškov do sten in svetlobnih streh. Raznolikost lastnosti, ki jih ponujajo, zagotavlja številne prednosti, zaradi katerih so postale preferenca mnogih graditeljev in oblikovalcev. Ena od ključnih prednosti polikarbonatnih plošč je njihova lahkotnost. Material je lahke strukture, kar olajša transport in namestitev. To je zlasti pomembno pri večjih konstrukcijah, kjer je zmanjšanje teže materiala ključnega pomena. Znane so po svoji trpežnosti in odpornosti na udarce. Ta lastnost omogoča, da so primerne za območja z ekstremnimi vremenskimi pogoji, saj so manj nagnjene k razbijanju v primerjavi s tradicionalnimi materiali, kot je steklo, zato so odlična rešitev za nadstrešek! Plošče zagotavljajo odlično prepuščanje naravne svetlobe, kar omogoča naravno osvetlitev prostora pod nadstreškom. To ne le zmanjšuje potrebo po umetni razsvetljavi, temveč tudi vam nudi tudi opcijo, da lahko pod nadstreškov na naravni svetlobi, uživate tudi takrat, ko dežuje.

Seveda pa je eden izmed glavnih razlogov tudi cena, ki je naprav steklenim nadstreškom, ugodnejša. To pa pripomore tudi k zmanjšanju skupnih stroškov gradnje. Poleg cenovne učinkovitosti se prepričajte tudi, da boste izbrali najbolj kvalitetne na trgu, kar pomeni, da so UV zaščitene in ognjevarne oz. negorljive. Ko imate najboljše polikarbonatne plošče, ki imajo dolgo življenjsko dobo, bo nadstrešek nad vašo teraso poskrbel, da boste brezskrbno uživali na njej, skozi celo leto.