Igra je za malčke izjemnega pomena. Ravno zato je še toliko pomembneje, kakšna sredstva jim pri tem omogočimo. Igrače in igrala morajo biti na sploh dovolj varna, izdelana iz kakovostnih materialov, ne nazadnje morajo otrokom ponujati dovolj veliko mero koristi pa tudi veselja. Še posebej pa je pomembno tudi to, kje oziroma na kakšni površini se malčki igrajo. Kakovostno zasnovane otroške igralne podloge so lahko izjemno dobrodošle – tako v notranjih prostorih kot tudi zunaj na prostem.

Igralno podlogo lahko označimo kot udobno podlogo, ki je namenjena igri ali pa telovadbi. Sestavljena je iz pene ali pa iz mehkejšega tekstila. Za izdelavo otroške igralne podloge se torej lahko uporabljajo številni materiali. Najpomembneje pa je, da so kakovostni in povsem varni.

otroške-igralne-podloge

Blazina za dojenčka je prva telovadna podlaga

Z uporabo takšne otroške igralne podloge je smiselno pričeti takoj, ko je dojenček dovolj sproščen, medtem ko leži na hrbtu. To se najpogosteje zgodi približno pri treh mesecih starosti. Na takšni podlogi dojenčka lahko dobro opazujemo, kako se trudi pretegovati ter usvajati prve gibe, ne nazadnje tudi krepiti mišice. Za vse omenjeno pa seveda potrebuje čim bolj kakovostno zasnovano podlogo.

Igralne podloge za malčke so v primerjavi s podlogami, ki jih lahko srečamo na primer v telovadnicah ali pa fitnesih, veliko bolj mehke. Podloge za dojenčke zlahka lahko pospravite, s seboj pa jih praktično lahko vzamete kamor koli želite.

Velika vloga igralne podloge pri otrokovem razvoju

Otroške igralne podloge so na začetku otrokovega življenja najprej zlasti namenjene tudi razvoju. Medtem ko otrok izvaja svoje prve gibe, lahko leži na kakovostni podlogi. Ta ga mora dobro varovati in mu s tem dajati velik občutek varnosti v samem prostoru. Zaradi tega so lahko veliko bolj sproščeni starši oziroma skrbniki. Vedo namreč, da podloga otroku omogoča, da se ne bo udaril ob kaj trdega, ne glede na to, kakšne gibe skuša izvajati.

Na sami površini otroške igralne podloge pa lahko postavite razna plezala ter si na primer izmišljate lastne poligone. Otrok bo s pomočjo podloge ne nazadnje razvijal tudi samozaupanje. Med preizkušanjem ter usvajanjem novih gibov ga namreč ne bo strah.