Okrevanje po možganski kapi je veliko hitrejše, če se terapije loti fizioterapevt. Gre za tako prizadetost, da je lahko rahla ali srednja ali pa zelo težka. Zato je lahko okrevanje po kapi precej dolgotrajno, še posebej, če se pacient s tem sam sooči,. ker nima dosti motivacije in celice se ne spomnijo več, kako so prej delovale. Možgani niso več taki kot, prej včasih je treba po taki bolezni pacienta vsega na novo učiti, tudi hoditi in jesti ter govoriti. Gre za okvaro, ki se ne popraviti hitro, vendar bistveno hitreje z usposobljeno osebo.

okrevanje po možganski kapi

Da bi bilo okrevanje po možganski kapi čim bolj hitro ter čim manj stresno za osebo, pacienta, je najbolje, da se take terapije dejansko izvajajo z usposobljenim terapevtom kar pri pacientu na domu. To se je izkazalo za najbolj učinkovito, ker pacient svoj dom pozna in je tam sproščen,ni mu treba skrbeti, kako bo prišel do bolnice in ali bo obremenil domače ampak kar počaka doma. Tam, se tudi počuti dosti bolj varno.

Usposobljen terapevt pospeši okrevanje po možganski kapi tudi tako, da daje motivacijo in voljo pacientu, ki ugotovi, da ni sam in da bo skupaj z njim lahko tudi zmogel. Terapevt bo sicer najprej pri brezplačnem pregledu preveril, kašne možnosti ima pacient za okrevanje in v kolikšnem času, potem se lahko domači res odločijo, kaj bodo storili.

Okrevanje po možganski kapi je tako odvisnosti tako od pacienta, kot tudi od poškodbe ter nenazadnje od domačih in terapevta, ki se je lotil pomagati. Nekateri res ne morejo ničesar delati več, zato mora pomagati zbuditi spomin celicam, ki se vsega dejansko učijo na novo, kot bi se pacient znova rodil in da je dojenček, tako se običajno tudi obnaša, zelo čustveno in nestabilno. To je normalno vendar težko za domače, terapevt pa bo res znal pomagati na pravi način.