Ne glede na znamko avtomobila, če svojega avtomobila ne boste vzdrževali redno, lahko hitro pride do problemov. Moderni avtomobili imajo pogosto že avtomatski menjalnik in v sklop vzdrževanja spada tudi menjava olja. Avtomatski menjalnik vam bo tako služil veliko dalj časa, kot če tega ne boste opravljali redno. Ker pa je menjava olja pri avtomatskem menjalniku bolj kompleksno opravilo, kot pri ročnem menjalniku, pa je priporočljivo, da to za vas opravi serviser. Izbrati pa morate takega serviserja, ki redno menjava olje pri avtomatskih menjalnikih. Le tako boste lahko prepričani, da boste prejeli kvalitetno storitev.

menjava olja avtomatski menjalnik

Menjava olja pri avtomobilih z avtomatskim menjalnikom

Ne glede na to, kakšen avto boste izbrali, prej ali slej bo potrebna menjava olja. Avtomatski menjalniki v nekaterih primerih še bolj pogosto potrebujejo menjavo olja, kot avtomobili z ročnim menjalnikom. Razlog za to je zahtevna zgradba avtomatskega menjalnika.

Ker je delovanje avtomatskega menjalnika bolj kompleksno, je menjalnik bolj podvržen različnim obrabam. Zato je pri takih avtomobilih servis še toliko bolj pomemben. Servis je treba opravljati redno in pri kvalitetnem serviserju. Napaka, ki jo lahko storite je, da se sami lotite popravil avtomobila ali ostalih del, kot je menjava olja. Avtomatski menjalnik je občutljiv in vsak proizvajalec ima predpisano ustrezno olje. V primeru, da se doda napačno olje, lahko pride še do večjih problemov z avtomobilom.

Servis avtomobila

Servis bo potreboval vsak avto. Nekateri prodajalci vas želijo prepričati, da pri vašem avtomobilu ne bo potrebna menjava olja. Avtomatski menjalnik bo, ne glede na znamko, potreboval menjavo olja. Tudi če gre za najbolj prestižno znamko. Morda bo zaradi svoje kvalitete obisk serviserja res manj pogost, vseeno pa ga boste morali prej ali slej obiskati. Ko se to zgodi se prepričajte, da svojemu serviserju zaupate, da bo ustrezno opravil svoje delo. Tako boste vi zadovoljni in avto boste vozili še mnogo let.