Sončni spomladanski vikendi na plano spravljajo vse več narave željnih ljubiteljev pohodniških doživetij. Tudi sami razmišljate o novih podvigih, ki bodo primerni za vse člane vaše družine? Na spletni strani https://apartmajigolte.si/golte-pohodne-poti/ se skrivajo informacije kam in na kakšen način se lahko sprostite ob fizični aktivnosti na Golteh.

 

Golte pohodne poti

 

Že veste, kje se nahajajo in kaj nudijo?

Golte mnogi povezujejo z nepozabnimi priložnostmi za rekreacijo v naravi. Gre za območje v osrčju Savinjske doline, ki vsako leto na svoje strmine privablja številne ljubitelje smučanja, poleti pa prepriča z adrenalinskimi priložnostmi, ki se jim ne želi odpovedati prav noben uporabnik. Med najbolj priljubljenimi adrenalinskimi doživetji je potrebno zagotovo omeniti znameniti zip-line po katerem se radi spustijo najpogumnejši, pogosto pa tudi tisti, ki pogum naberejo tik pred spustom. In v njem na polno uživajo. Predlagamo, da poskusite sami in se v to prepričate.

Golte pohodne poti pa prepričajo tiste, ki svojo energijo in sprostitev najraje poiščete v objemu narave in iskanja pohodniških trenutkov. Zagotovo vas bo prepričala že sama narava. Golte so namreč zavarovano območje naravne vrednosti, do samega krajinskega parka pa boste enostavno dostopali z nihalko.

In katere pohodne poti lahko izberem?

Poti, ki vas bodo prepričale so zelo različne, razlikujejo se tudi v svoji zahtevnosti. Za vse, ki se na pot podajate s svojimi najmlajšimi člani, predlagamo Zajčkovo pot. Ta je dobro označena in ne zahteva dodatnih priprav. Za bolj zahtevne pohodniške izkušnje pa predlagamo zahtevnejšo pot – Pot divjega petelina. Slednja je namenjena predvsem odraslim in nudi prijetno pohodniško izkušnjo z ogledom naravnih danosti, kulturnih posebnosti območja in seveda izjemnega razgleda, zaradi katerega bo ostala pohodniška izkušnja še dolgo del vaših misli. Na svoj račun pa boste v poletnih mesecih prišli tudi ljubitelji alpskega cvetja, ki je značilnost in hkrati posebnost tega okolja. Obiščite Golte ter se prepričajte sami – za najboljšo izkušnjo pa razmislite tudi o tem, da si za raziskovanje vzamete več dni.