Dodatno zdravstveno zavarovanje je izjemno pomembna storitev, saj v celoti pokriva številne zdravstvene storitve, ki bi jih sicer morali plačati sami iz lastnega žepa. Poleg samega zavarovanja vam ob sklenitvi dopolnilnega zavarovanja pripadajo tudi različne ugodnosti (darilni boni v različnih trgovinah, darila, paketni popusti in popusti na določene zobozdravstvene storitve). Zato ne odlašajte in izberite svojega zdravstvenega partnerja.
dodatno zdravstveno zavarovanje

Priročni nasveti ob sklenitvi dodatnega zavarovanja

Na spletni strani e-zavarovanja vam dodatno zdravstveno zavarovanje ponujajo tri slovenske zavarovalnice: Vzajemna, Triglav in Generali. Razlike v cenah mesečne in letne premije so minimalne, vsaka izmed njih pa ponuja določene izbirne možnosti plačevanja premije. Za katero zavarovalnico se boste odločili je tako vaša svobodba odločitev. Pri večini zavarovancev pa pretehtajo predvsem cena za dodatno zdravstveno zavarovanje, različne ugodnosti ob sklenitvi zavarovanja ter predhodne izkušnje z eno od zavarovalnic, ki to storitev ponujajo.
Zavedati pa se morate, da se lahko med zavarovanci razlikuje cena mesečne premije, ki jo le te plačujejo. Navedena osnovna cena za dodatno zavarovanje velja le za tiste zavarovance, ki zavarovanje sklenejo pravočasno. To pomeni, da so zavarovanje sklenili v za to določenem roku, to je v času enega meseca, ko postanejo zavezanci za plačilo dodatnegaa zdravstvenega zavarovanja. V nasprotnem primeru se premija poviša. Kakšna bo točna cena zavarovanja je zato težko govoriti, saj je le ta odvisna od več dejavnikov – pravočasne ureditve in zaporednih let plačevanja zavarovanja. Vsakemu posamezniku se zato ob sklenitvi izračuna točna premija, o kateri je obveščen po pošti.
Druga pomembna informacija se navezuje na pričetek veljavnosti zdravstvenega zavarovanja. Le to namreč nikoli ne prične veljati na dan sklenitve zavarovanja, ampak vstopi v veljavo šele naslednji dan. Pa še to le, če ga zavarovanec sklene pravočasno. Ne glede na to, za katero zavarovalnico se boste odločili, se morate zavedati pomembnosti dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Zdravje imamo eno samo, zato ga primerno zavarujte.