Pričakovanje novega družinskega člana je proces, ki traja 9 mesecev – veselje ob njem pa nepopisno. vsak, ki je rojstvo svojega otroka že izkusil, se zaveda povsem novega pomena ljubezni, skrbi in sreče. Toda kakšno darilo ob rojstvu podariti – ideja za darilo ob rojstvu naj izhaja iz vaše ljubezni do novega člana pa tudi staršev.

Od kod izvira ideja za darilo ob rojstvu?

Ob rojstvu, kasneje pa tudi vsako leto na dan obletnice rojstva običajno obdarujemo osebo, ki se je na ta na dan rodila. Čeprav se nam pogosto zdi, da je obdarovanje novodobna tradicija, je resnica drugačna. Izmenjava daril je namreč potekala že v času jamskega človeka, saj obstajajo dokazi izmenjave daril že iz obdobja 35000 let nazaj. Takrat so se ljudje obdarovali z naravnimi materiali kot so kosti, lupine školjk in polžev, kamni, lesene palice in perje ptic.

 

Obdarovati novorojenca ali starše?

Večno vprašanje na katerega nimamo pravega odgovora. Dejstvo je, da večina obdaruje novorjenčka. Njegov prihod namreč za vse bližnje predstavlja veselo priložnost, z darilom pa bližnji darilo tudi izrazijo. Ob tem pa je potrebno poudariti, da darilo seveda ni obvezno.

Kaj podariti novorojenčku?

Enostavna ideja za darilo ob rojstvu je povezana s tistim, kar novorjenček potrebuje – topla oblačila, odejice in mehke igrače. Darila pa lahko tudi personalizirate, da bo paket dobrodošlice za novorojenčka še bolj poseben in mu bo ostal kot spomin do konca življenja. Pri nakupu pleničk in negovalnih izdelkov pa se pred nakupom raje predhodno posvetujte s starši – dejstvo je, da vse pač ne ustreza vsem, pri novorojenčkih je to še bolj poudarjeno.

Vsi starši cenijo vsako darilo, ki ga prejmejo za svojega novorjenčka. Dejstvo pa je, da v prvih mesecih življenja otrok potrebuje le malo materialnih dobrin – vse, kar potrebuje, mu morajo v resnici s svojo prisotnostjo in ljubeznijo nuditi starši. Svoja darila tako načrtujte vnaprej za obdobje, ko se bodo starši po prihodu novorjenčka umirili – ideja za darilo ob rojstvu je torej lahko namenjena tudi staršem. Mamici bodo zagotovo prav prišla masažna olja, hranilne kreme, pa tudi vaša dostopnost ob morebitnih potrebah po varstvu. Zlasti matere bodo na začetku verjetno zelo cenile tudi vaš občutek za zagotavljanje zasebnosti.

darilo ob rojstvu

Medora.si – odlična ideja za darilo ob rojstvu

Medora je znamka otroških oblačil za dojenčke in malčke, ki vas bo zagotovo pritegnila – sploh, ko je edino, kar potrebujete dobra ideja za darilo ob rojstvu. Novorojence in njihove starše bodo zagotovo pritegnili seti dobrodošlice, ki lahko vsebujejo personalizirano odejico, zajčka in priponko. Gre za darilo, ki ga bodo veseli starši in novorojenec, saj mu tako darilo ostane za celo življenje.

Odejice so pogosta izbira darila za novorojenca, saj slednjemu zagotavljajo občutek varnosti, ljubezni in topline. Zanimivo je, da si prav odejice otroci najpogosteje izberejo za svojo ninico, brez katere ne grejo spat. Tako vam lahko zagotovimo, da vaše darilo ne ostalo nerabljeno.

Blagovna znamka ponuja tudi različna oblačila iz mehkih in prijetnih materialov, številne stranke pa poudarjajo predvsem tudi izrazito lep in unikaten kroj ter nežne barve, ki ustrezajo prav vsakemu otroku.