Konoplja spada med najbolj učinkovite rastline pri pomoči za dobro počutje. Vsebuje fitokanabinoide ali CBD, ki so zadolženi za to v našem telesu, da spodbudijo naše človeške kanabinoide, ki spijo. Če naši kanabinoidi ne delujejo dobro, se poruši ravnovesje v telesu in človek zboli, ker se ne aktivira njegov zdravnik v celicah in bolezen nemoteno napreduje. V skrajnih primerih zaradi nedelovanja kanabinoidov lahko človek tudi umre. Veliko je bilo narejenih znanstvenih raziskav na to temo in zdravniki ter farmacevti so potrdili, da je konoplja oziroma njena smola v tej smeri zelo učinkovita in jo medicina uporablja tudi sama.

konoplja

Industrijska konoplja se lahko legalno prideluje z dovoljenjem pristojnih institucij in policije. Tako je proizvodnja pod nadzorom, da ne vsebuje toliko THC-ja, ki je halucinogen. Nekaj ga sicer še vsebuje, a v neškodljivih količinah, čeprav se vseeno voznikom ne priporoča tega pripravka jemati med vožnjo, da se ne bi zmanjšale reakcije in sposobnost odziva, ker konoplja zelo pomiri celotno telo in ga prosti.

Konopljina smola je najmočnejša in pravilom učinkuje za resnejše bolezni. Uporablja se jo tako, da se jo surovo da pod jezik, kjer najhitreje pride v kri. Vendar se je treba držati predpisane količine. Medtem, ko za preventivo in za lažje bolezni je priporočena konoplja v kapljicah, ki je razredčena konopljina smola. Za otroke in živali mora biti čim bolj razredčena, saj se dobi v več različicah od 3 do 12 %.

Ko kupujete tak pripomoček za pomoč dobremu počutju, je nujno, da upoštevate navodila in da kupite legalne izdelke, ki so pregledani in so določene avtoritete dovolile njihovo uporabo na trgu. Ne veste, kaj boste dobili, če kupite te izdelke na črnem trgu, čeprav so bistveno cenejši. Cenejši pa so zato, ker gredo mimo obvezah dragih testiranj in certifikatov. Kupite le preverjene izdelke slovenskih proizvajalcev, za katere veste, da konopljo na ekološki način pridelajo doma na lastni kmetiji.