Sonce prihaja in odločili ste se, da boste investirali v novo vrtno pohištvo, kako pa se odločite, kaj kupiti? Takšnega pohištva ne kupujemo zelo pogosto, zato je odločitev lahko težka. Večina se nas je lotila nakupa pohištva za hišo: vedno stane več, kot bi želeli plačati, vendar je bistvenega pomena.

Vrtno pohištvo mora biti popolno. Pomembno je, da je udobno, lepega videza in v skladu z dekorjem in bivalnim okoljem, ki smo ga ustvarili. Iz neznanega razloga pričakujemo, da bo stalo manj, čeprav se mora vzdržati podnebnih zahtev. Pričakujemo tudi, da bo trajalo vrsto let, če ne celo življenje. Čudežno je mogoče izpolniti obe pričakovanji, saj nekaj vrtnega pohištva ponuja izjemno razmerje med ceno in kakovostjo v primerjavi z notranjo opremo. Tudi poceni pohištvo lahko zdrži dolga leta, če že na začetku pametno izberete.

Kaj je potrebno upoštevati pri nakupu vrtnega pohištva

Vsi imamo proračun: kaj smo pripravljeni zapraviti za nakup. Dobiš, kar plačaš. Običajno je bolj kakovostno pohištvo dražje, saj je izdelano iz trpežnejših materialov in bo tako trajalo dlje kot cenejše vrtno pohištvo.

Seveda pa pri nakupu ne gledamo le na ceno. Vprašati se moramo na primer: Koliko ljudi ga bo uporabljalo? To je pomemben premislek pri nakupu terase. Izberite vrtno pohištvo  na kateremu bo lahko sedelo večje število ljudi, ki ga bo verjetno uporabljalo: šest-sedežne garniture pogosto stanejo malo več kot tiste, ki imajo štiri sedeže. Za večjo mizo bo prijetneje obedovati, če sta le dve ali štiri osebe, po potrebi pa jih bo lahko šest.

Namen in uporaba vrtnega pohištva

Naslednje pomembno vprašanje je: Za kaj boste uporabili pohištvo? Prepričajte se, da to, kar izberete, izpolnjuje vaše zahteve: ali je za obedovanje, pitje ali samo sprostitev? Če je malo verjetno, da bi jedli na vrtu, izberite majhno teraso, ki jo lahko uporabite za zgodnje večerne pijače ali občasne prigrizke in naložite nekaj udobnih vrtnih stolov, kjer se lahko sprostite.

Vaše pohištvo na vrtu bi moralo biti zelo pomemben del zunanje slike, zato naj bo pravilno. Tako kot katera koli druga značilnost na vrtu mora biti tudi pohištvo v skladu s slogom hiše in vrta, zato ga morate pozorno izbrati.