Transportni trakovi se uporabljajo povsod v trgovinah, letališčih in industriji zato, da se proizvodnja pohitri ali da se lajša delo ljudem, zato je uporaba transportnih trakov vedno bolj pogosta. Srečali ste jih pri blagajnah v trgovinah in veste, da pomagajo vam, kot kupcu, da ne nosite vsega v rokah in da podajalec lahko obračuna, kar bi radi imeli zase. Vendar so transportni trakovi zelo različni in prilagojeni situaciji, v kateri so, predvsem to velja za industrijo, farmacijo, proizvodnjo in letalsko industrijo.

transportni trakovi

Transportni trakovi za vas bodo tudi gotovo prilagojeni vašim potrebam in potrebam delavcev ter proizvodnje. Uporabili jih boste za transport blaga, za pakiranje, za delo ob tekočem traku ali za trgovino. Za vse te priložnosti se naredijo različni prilagojeni transportni trakovi v primeru, da vam nobeden standarden ne bo ustrezal.

Standardni transportni trakovi so narejeni že vnaprej in so različnih dolžin ter širin. Hkrati uporabljajo različne materiale kot transportno podlago glede na to, kaj bodo morali prenašati. Za trgovine morajo biti taki, da se jih da super čistiti in da ne drsijo. Nedrseči so precej zaželeni skoraj povsod.

Za farmacijo na primer morajo biti zelo odporni na vse vrste kemikalij, spojin in tudi na čiščenje, ker je treba tako proizvodnjo ves čas držati v sterilnem okolju, da se lahko proizvedejo res kakovostna in neoporečna zdravila, ki jih potem uživamo. Nekaterim se hitrost prenosa lahko nastavlja, drugim pa ne in je taka, kot mora biti za tisto vrsto dela.

Da bi izbrali pravi trak, se posvetujte s proizvajalcem, ki bo morda predlagal, da vam ga izdelajo prav posebej, če nimajo na razpolago takega, ki bi vam ustrezal. Zelo zanimivi so prenosni trakovi, ki jih lahko peljete kamor želite in prislonite h kateri koli mizi ali delovnemu pultu, da se s pomočjo trakov podajajo na primer obdelovanci za v kateri koli stroj.