Tehtnica je eden od najosnovnejših aparatov tako za gospodinjstva kot za vse industrije, le da so za industrije dejansko specializirane za vsak dejavnost prav posebej. Industrijska tehtnica mora biti zelo kvalitetna, nepokvarljiva, natančna, zanesljiva in mora meriti to, čemur je namenjena, kar si poglejte na tej povezavi https://celab.si/tehtnica-oprema-za-gradbenistvo/. Gospodinjske tehtnice merijo težo ljudi lai pa so namenjene za tehtanje sestavin za prehrano in niso preveč natančne, zato so tudi zelo poceni v primerjavi z industrijskimi.

tehtnica

Tehtnica v gradbeništvu na primer mora meriti razne snovi, materiale in mora biti natančna, zdržati pa mora zelo velike obremenitve, še govorimo o gradbeništvu in cestnem prometu. Tam se seveda tehtajo tudi vleki tovornjaki in podobno. Nekaj podobnega je tudi v kmetijstvu, kjer se tehtajo velike količine hrane in živali, ki so precej težke.

Zelo fina tehtnica je na primer v farmaciji in v zdravstveni stroki, ker mora meriti in natehtani izjemno majhne količine praškov, sestavin za zdravila in tekočin, ker so kemijske reakcije že pri majhnih količinah kot so miligrami lahko zelo velike. To ta tehtnica zmore, da odtehta miligrame zelo natančno. Včasih take tehtnice zlorabljajo nepridipravi, zato je sumljivo če niste iz zdravstvene in farmacevtske stroke, če imate tako tehtnico.

Najbolj pogosta pa je industrijska tehtnica, ki je v trgovini, ki je hkrati elektronska in meri težo ter tudi računa in natisne listek s kodo za živilo ter ceno in težo. Pametne tehtnice so precej že v modi, ker olajšajo delo kjer koli se pojavijo, zato jih je vedno več vendar jih je treba znati narediti, zato ni vsak dobavitelj dober.

Zagotavljati mora tudi rezervne dele, ter zel odziven servis, pa se kaj pokvari in ne deluje, da lahko delo poteka naprej, ponekod pa je od tehtnice odvisno lahko tudi življenje. Dobavitelj mora biti zelo odziven in dosegljiv, le takšen je zaupanja vreden in je najbolje ,da se obrnete nanj.