Se tudi vam zdi elektrika v zadnjem času izjemno draga in razmišljate o najboljši možni rešitvi za nastali problem? Potem povprašajte za ponudbo še danes in postanite energetsko neodvisni. To vam omogoča sončna elektrarna za samooskrbo, ki je v zadnjih letih med zasebnimi uporabniki postala izjemno priljubljen sistem za lastno pridobivanje električne energije. Z lastnim pridobivanjem elektrike boste namreč vsak mesec izjemno veliko prihranili, hkrati pa naredili nekaj dobrega tudi za okolje, saj sončna energija velja za eno najbolj čistih in naravi prijaznih možnosti. Če želite prihraniti do kar 95% vašega denarja, potem je odločitev za izgradnjo sončne elektrarne zagotovo prava izbira.

sončna elektrarna

Investicija, ki se povrne

Marsikdo se verjetno sprašuje, zakaj se izgradnja samooskrbnega sistema za pridobivanje energije sploh izplača. Sončna elektrarna namreč ni najcenejša investicija, vendar pa je potrebno poudariti, da se le ta povrne že po nekaj letih uporabe, v obliki bistvenega prihranka pri plačilu porabljene električne energije vašega gospodinjstva. S pomočjo proizvedene energije bodo lahko namreč v vašem domu delovale vse električne naprave. V primeru ogrevanja s toplotno črpalko ali IR paneli, bo vaša sončna elektrarna pokrila porabo omenjenih porabnikov. Ljudje z njeno pomočjo napajajo celo električna vozila.

Večina uporabnikov s pomočjo samooskrbne elektrarne doseže skoraj 100% energetsko  neodvisnost. Pri tem pa naj vas opozorimo, da se morebiten višek proizvedene električne energije ne obračunava, pač pa jo morate brezplačno oddati v sistem vašega siceršnjega ponudnika. Zato je zelo pomembno, da je na objektu postavljena ustrezna elektrarna za samooskrbo, ki je optimalna glede na vašo predvideno porabo elektrike. To oceno vam na podlagi analize pripravi ponudnik izgradnje elektrarne, zato je zelo pomembno, da je ta zanesljiv in izkušen.

Sončna elektrarna za samooskrbo

Verjetno se tudi vi sprašujete, katera je glavna prednost samooskrbne sončne elektrarne? Ta se sicer skriva že kar v njenem imenu – samooskrba. Pri tem načinu pridobivanja električne energije namreč ne gre za prodajo le te, zato predhodno ni potrebne nobene registracije dejavnosti, prav tako pa tudi ne plačevanja različnih prispevkov za opravljanje dejavnosti. Da lahko novo sončno elektrarno priklopite na omrežje, zadostuje že obstoječe merilno mesto ter en števec električne energije, ki pa mora biti dvosmeren.

sončna elektrarna 1

Za izgradnjo sončne elektrarne izberite zaupanja vredno podjetje, ki vam ponuja celostno storitev. Ta vključuje začetno svetovanje in pripravo ponudbe ter vseh potrebnih dokumentov za pridobitev subvencije Eko sklada, v nadaljevanju pa tudi postavitev elektrarne in zanesljivo servisno storitev. Kakovostna sončna elektrarna bo vaš doma naredila bistveno bolj učinkovit, vam pa prihranila številne stroške, zato naj bo investicija vanjo premišljena in narejena ob pomoči ustreznega ponudnika.