Garažna vrata morajo biti kvalitetna in vzdržljiva, saj imamo za  njimi navadno predmete v velikih vrednostih. Zato so rolo vrata tudi ena izmed najboljših izbir na današnjem trgu. Sestavljena so iz aluminijastih vodil, aluminijastega pokrova, lamel- dimenzije 77 mm, pocinkane osnove, nosilnega plašča in elektromotorja z elektriko. To so najboljši materiali, ki vam in vašemu domu nudijo varnost pred nezaželenimi vsiljivci in vam dajejo zavetje.

Vsa garažna rolo vrata so si med seboj podobna, ampak kvaliteta ter cena pa nam povedo drugo. Več kot imajo vrata aluminijastih zlitin, boj so odporna proti koroziji (to je napad na kovino, oziroma, kot ga mi poznamo, rjavenje), še boljšo odpornost pa ima, če ima dobro razmerje magnezija, bakra, niklja, silicija …, ki na koncu daje kvaliteto, vzdržljivost, obstojnost, gibljivost in sijaj. Barvo se na njih nanese na surovo, hrapavo površino, da se barva lepo prime in zlije, tako da dobimo daljšo obstojnost, brez izgube sijaja in luščenja. Drugi nanos barve na rolo vrata pa nima tako dobrega sprejema, saj ga nanašamo na popolnoma gladko površino, zato se začne čez nekaj časa kasneje luščiti in izgubi sijaj.

rolo vrata

Da pa imajo vrata gladko in tekoče delovanje, morajo biti uležana in imeti silikonsko prevleko, da je njihovo delovanje brezhibno in hkrati tiho. Imamo tudi poliuretansko peno brez CFC-ja, da se lahko upira vsem vremenskim vplivom, kot so veter, nevihta, poplave, sonce… Priporočljivo za rolo vrata je, da ima njihova elektronika varovanje, da se tako lahko zaščiti pogon, ki je integriran v osnovi. Nakup teh garažnih vrat vam naj ne bo žal, saj je to najboljša odločitev. Paziti pa moramo, kje kupujemo, saj danes poceni kitajske industrije prodajajo rolo vrata pod imeni, kot so “italijanska/ avstrijska/ nemška kakovost”, kar pa ni nujno, da je najboljše, razen če naletite na zelo veliko srečo. Raje se odločite za nekoga, komur je vredno zaupati.