Razvlažilec zraka je inteligentna naparava, ki meri vlažnost zraka in lahko meri še druge parametre, ki jih ženimo ter uravnava zrak takšen, kot nastavimo napravi, da nam ugaja. Oprema za razvlaževanje zraka je nujna v stanovanjih z ogrevanjem, ki je na premer centralno in radiatorji, električno, IR ogrevanje ali s pomočjo črpalk, kajti te naprave za ogrevanje močno izsušijo zrak pozimi, ki je tako suh, da postanemo hripavi. To slabo vpliva na zdravje, poleg tega se tudi mi sušimo. Velja pa tudi obratno, Grozno je, če je prostor vlažen, kar je največkrat v prostorih, ki os kamniti, stari, neizolirani ali preveč izolirani in kjer se ogreva s plinsko pečjo. Tam pride razvlažilec zraka še kako prav, da zrak uravna na normalno vlažnosti.

razvlažilec zraka

Vlaga močno vpliva na naše zdravje. Preveč vlage vpliva na nas tako, da imamo boleče in otekle noge, krče v nogah, zebe nas v kosti, dobimo lahko revmo, vnetja sinusov in drugih dihalnih poti, poleg tega obstaja velika nevarnost za plesen, ki se v vlažnih prostorih razvije in je izjemno nevarna za zdravje. Lahko se tako zboli, da je že zelo nevarno in lahko končate v bolnici. Takrat razvažalec zraka izjemno omaga in prepreči plesni, da bi se razvila.

Kakovosten razvlažilec zraka bo preverjal kakovost in vlažnost zraka ves čas ter iz zraka izsesal vlago, če jo bo zaznal preveč, to vlago pa bo odvedel ven iz prostora in jo bo zbral v posebno posodo za zbiranje iz katere se potem odvečna voda odstranjuje. Lahko ga nastavite ročno ali pa s pomočjo daljinca, nekateri se dajo nastaviti tudi s pomočjo telefona in pa preko interneta na daljavo. Imeti pa morajo to vgrajeno ter tudi wifi. Kakšnega boste izbrali, je odvisno od vašega prostora, to vam bo povedal svetovalec. Namestili ga boste lahko sami ali pa vam ga bo namestil mojster po želji.