Računalniki so različnih vrst, kot so namizni, prenosni, tablični. Če ste poslovnež vsekakor potrebujete prenosni računalnik. Računalniki najboljših blagovnih znamk so HP, Lenovo, Dell in Asus. Če ste igričar oz. gamer zagotovo potrebujete namizni računalnik kajti igre ne bodo delale tako gladko na prenosnikih kot na namiznih. Če ste pa umetniki ali pa uporabljate za prosti čas potem si lahko izberete tablični računalnik. Manj denarno vredni procesorji omogočajo opravljanje, kot recimo brskanje po spletu, pisanje besedil, več vredni procesorji pa omogočajo že zahtevnejše naloge, kot igranje video iger. Pomembni so tudi trdi diski, kjer shranjujete svoje podatke. Na spletu lahko najdete diske od 500 GB do 2 TB.

 

računalniki

 

Računalniki so uvrščeni v tri vrste. To so: zmogljivi, osnovni in visokozmogljivi računalniki. Razlikujejo se tudi po cenah, komponentah in ohišju. Če še ni ste vedeli je procesor eden najbolj pomemben del računalnika. Hitrejši, ko je procesor, hitreje se bo odzival, tako pa bo tudi dražji. Paziti morate tudi na predpomnilnik. Večji je, hitreje bo deloval.

Tudi grafična kartica je lahko samostojna ali pa je del matične plošče. Najbolj se uporablja za računalniške igrice, ter oblikovanja za video in slikovnih vsebin.

Potem imamo tudi delovni pomnilnik, ki služi zapisovanju in branju. Večji, ko bo spomin večje igre lahko igramo ter uporabljamo več aplikacij hkrati.

Namizni računalniki imajo Wi-Fi adapterje, zato se lahko na enostaven način povežete z omrežjem v službi in doma. Dodate lahko tudi zunanje pomnilnike, igralne palice ter še ostale pripomočke. Imajo tudi vgrajene kamere in mikrofone, da lahko komunicirate s družino, prijatelji ali sodelavci.

Zato je pri nakupu računalnika pomembno, da pazite katero ali kakšno stvar hočete kupiti. Vzemite si čas in previdno preglejte ponujene izdelke. Hkrati pa upoštevajte svoje denarne možnosti. Ko kupujete računalnik vam bodo trgovci z veseljem pomagali izbrati.