Posteljnina je del našega spanja, saj nas obdaja vso noč ali pa tudi čez dan, če se ne počutimo dobro in moramo odležati, da se pozdravimo na primer. Zato je posteljnina zelo pomembna v našem življenju in mora biti kakovostna, zračna, naravna ter lepa. Udobna posteljnina nas bo zazibala v zdravilen in prijetne spanec saj se takrat naše celice dokazano zdravijo in obnavljajo. Brez spanja ni življenja, ne za dojenček na za starejše.

 

Posteljnina naj bo v prvi vrsti res udobna, dovolj velika, da nas pokrije v celoti. Za velike ljudi naj bo še večja, saj se človek rad včasih tudi zavije v posteljnino ali jo podloži pod sebe, če mu tako ustreza, da udobno spi. Najboljša posteljnina je gotovo iz naravnih materialov, kot so bombaž, svila, konoplja, lan in volna. Danes se dobijo vse verzije in tudi antibakterijske ter tako oblikovane, da se človeku prilagodijo.

Posteljnina mora biti ves čas sveža, saj vpija vase naše hlape, vonje, pobere z nas bakterije, lahko tudi kakšen virus, izcedke in je dobro, da jo preoblačimo kar pogosto, še posebej, če smo veliko doma in tudi dosti preležimo v postelji. Vsaj enkrat na teden jo preoblecite, če pa se potite, jo preoblecite enkrat dnevno in tudi zračite.

Udobna posteljnina naj bo lepih barv, da nam bo všeč in jo bomo radi stisnili k sebi. Če imate radi veselje, naj bo pisana, če ste radi mirni, naj bo modra ali vijolična ali pastelnih barv, če pa ste divji je lahko rdeča ali oranžna, pa tudi rumena. Divje barve bolj poživijo, hladne barve in umirjene pa uspavajo, kaj vi bolj potrebujete, pa veste sami.

Uporabljajte tudi kakšen lepo dišeč mehčalec, da bo posteljnina bolj mehka ter dišeča, saj nas tudi lep vonj zna lepo uspavati ter pomiriti po stresu in napornem dnevu, ki jih imamo vsi.