Kaj sploh je botoks? Je varen, enostaven in hiter način za glajenje obraznih gub. Prvotno je namenjen korekciji obraznih gub,  ima pa tudi druge možne indikacije. Pomembno je, da poseg opravite zaradi sebe in ne zaradi drugih, saj le tako pride do zadovoljstva strank. Botoks je namenjen ljudem, ki si želijo mladostnejšega videza obraza, za ljudi, katere motijo gube na obrazu in za ljudi, ki si ne želijo kirurških posegov obraznega pomlajevanja. Botoks ni primeren, če niste zdravi, če ste noseči ali če dojite in če nimate realnih pričakovanj. Prednosti botoksa so, da so hitro vidne razlike, da imamo predvidljive rezultate, dvig samozavesti, mladostnejši izgled obraza in vratu in da je skoraj neboleč poseg. Slabosti so pa te, da traja le 4-6 mesecev in so potrebne ponovitve, lahko pa so prisotna tudi tveganja povezana z operacijo.

Posebne priprave na poseg niso potrebne, vsaj 10 dni pred posegom pa ni priporočljivo jemati zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi.

Botoks se vbrizga tako, da najprej očistimo in razkužimo kožo obraza in nato s sterilno tehniko, z drobno injekcijsko iglo, botoks natančno vbrizgamo v točno določene obrazne mišice. Celoten poseg traja 10-20 minut in je minimalno boleč.

botoks

Po posegu lahko odidete domov. Na mestu vbodov lahko opazite manjšo rdečino, lahko pa se naredi tudi manjša podpluta. Po navodilih proizvajalca je potrebno 4 ure po posegu ostati vzravnan. Nekaj dni po posegu se je priporočljivo izogibati vročim ali hladnim ambientom.

Aplikacija botoska v odmerkih, ki jih uporabljamo pri glajenju gub, ni zdravju škodljiva. Stranski učinki so zelo redki in so v glavnem povezani z nestrokovno uporabo zdravila.

Podjetje Estetika Medart vam ponuja samoplačniške posege, katere je možno plačati z nakazilom na TRR, plačilo z gotovino in vse plačilne kartice. Cenik vseh posegov si lahko ogledate na njihovi spletni strani. Podjetje se nahaja v Ljubljani. Za več novic pa lahko všečkate stran na socialnem omrežju Facebook.