Če se sprašujete, kaj je AED in zakaj se zdi, da je nameščen v večini pisarn in javnih zgradb, niste edini. Pravzaprav, ker so AED naprave zdaj splošno dostopne, jih zanima več ljudi kot kdaj koli prej. AED je avtomatski zunanji defibrilator in se uporablja za pomoč tistim, ki doživijo nenaden srčni zastoj. To je sofisticirana, a za uporabo enostavna medicinska naprava, ki lahko analizira srčni ritem in po potrebi sproži električni šok ali defibrilacijo, da pomaga srcu ponovno vzpostaviti učinkovit ritem. Nenaden srčni zastoj je med vodilnimi vzroki smrti v svetu. Trenutno je edini način za vzpostavitev normalnega srčnega ritma med srčnim zastojem uporaba AED.

AED

Seveda lahko in morate zaprositi za pomoč usposobljene zdravstvene delavce. Ker pa je povprečni odzivni čas za prve posredovalce po klicu 12 minut in več, za vsako minuto zakasnitve defibrilacije pa se možnosti preživetja zmanjšajo za približno 10 %. Pri strokovnjaku lahko izberete vrsto pouka za svoj urnik in način usposabljanja, kako se najbolje pripravite za uporabo tega aparata.

Usposabljanje je zasnovano za tiste, ki se najbolje učijo v tradicionalni učilnici, osebni tečaji združujejo predavanja s praktičnimi urami spretnosti. Na ta način se boste naučili, kaj je AED, kako izgleda, kako se ga uporablja in lahko svoje veščine pokažete certificiranemu inštruktorju. Če je tečaj opravljen z uspešno oceno, boste prejeli potrdilo.

Spletni tečaji so kot nalašč za tiste, ki želijo svobodo obiskovanja tečajev v lastnem tempu, saj vam lahko pomagajo pri učenju najboljših praks AED. Vendar vam spletni tečaji ne omogočajo, da bi dokazali svojo usposobljenost certificiranemu inštruktorju, zato vaš certifikat morda ne izpolnjuje zahtev za varnost na delovnem mestu.

Nabavite pa lahko tudi aparat, ki je lahko doma, v podjetju ali na javnem mestu, da ga lahko uporabi vsakdo, ki je usposobljen in morebiti reši življenje drugemu človeku. Aparat je tako preprost za uporabo in vodi uporabnika po preprostih korakih, da ga lahko uporabi vsak tudi, če ni usposobljen.