V dežju in snegu se lahko vidljivost občutno zmanjša kar ogroža varnost nas in vseh drugih udeležencev prometa. V boju s to nevarnostjo uporabljamo metlice brisalcev, katere skrbijo, da lahko tudi v slabih razmerah še vedno vidimo kam se peljemo. To jih naredi zelo pomemben del avtomobila, brez katerega v slabih razmerah res ne smete sesti za volan. Več si lahko preberete na : www.brisalci.com/metlice-brisalcev/.

metlice brisalcev

Metlice brisalcev so namenjene odstranjevanju snežink in kapljic dežja s tako prednjega kot zadnjega vetrobranskega stekla. Od vseh sestavnih elementov brisalca, so metlice najpomembnejši, saj so tisti del, ki pritisne ob steklo. Ob vklopu brisalcev so one tiste, ki čistijo steklo, kar pomeni, da se od vse sestavnih delov najhitreje obrabljajo. Kdaj metlice brisalcev postanejo neuporabe je odvisno od različnih dejavnikov. Lahko se onesnažijo do mere neuporabnosti, morda njihova kakovost ni najboljša, lahko so slabo ali narobe pritrjene na brisalce ali pa se je zaradi obrabe iztekla njihova življenjska doba. V primeru nepravilne namestitve lahko njihovo življenjsko dobo še posebej znižamo saj pride do neenakomerne obrabe. Ker so metlice brisalcev tisti del brisalcev, ki je najbolj izpostavljen obrabi, je pomembno, da si kupite tiste, ki so visoke kvalitete. Navsezadnje gre za vašo varnost, zato se pri taki odločitvi ravno ne splača biti skopuh. Zadnja stvar, ki jo rabite v močnem dežju so brisalci, ki ne naredijo svoje naloge. Ko opazite, da so metlice poškodovane ali pa za seboj puščajo sled umazanije in vode, je čas, da najdete njihovo zamenjavo.

Tudi pri nakupu metlic morate biti pazljivi. Kot je bilo rečeno že prej; kvalitetne metlice brisalcev so nujne, a to tudi ni vse. Upoštevati je potrebno vaš model osebnega vozila in leto v katerem je bilo izdelano, ter tudi, se metlici desnega in levega brisalca mogoče razlikujeta. Zato bodi pri nakupu kar se, da pozorni saj gre za vašo varnost.